Brambory na vlámský způsob
(Recept z časopisu Elle, zařazeno do DDK v říjnu 2004)
Suroviny:1 kg malých brambor, oloupané, celé150 g slaniny, na malé kousky400 g mrkve, na proužky3 cibule, nasekaná30 g másla1 l hovězího vývaru1/2 svazečku petrželesůl a pepř
Postup přípravy:
Kousky slaniny necháme asi 1 minutu ve vroucí vodě ovařit, pak je vyjmeme a necháme okapat. Cibuli a slaninu spolu osmahneme asi během 2 minut na másle, zalijeme polovinou vývaru a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a vaříme 10 minut. Potom přidáme celé brambory, najkrájenou mrkev a zbytek vývaru. Kapalinu znovu přivedeme k varu, osolíme, opepříme. Vaříme ještě 15 minut a na konec vsypeme petrželku a horké podáváme. Takto připravené brambory jsou vhodné k pečenému masu.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME