Zmlazování brambor
(A. Brehmen a kol: "Bezmasá kuchařka", Český literární klub, Praha 1991)Principem zmlazování - je vyluhování a vaření brambor s natěmi aromatické zeleniny, aby brambory převzaly jejich dobrou chuť.
Suroviny: 1 kg bramborsůlkmín celerová nať
Postup přípravy:
První způsob:
Oloupané brambory nakrájíme na stejné kousky a vložíme je do vařící vody. Současně v jiném hrnci vaříme vodu. Za 10 minut slejeme vodu z brambor a vložíme je do druhé vařící vody. Současně dáme vařit další vodu, kde je sůl, kmín a celerová nať. Z brambor vodu opět slejeme a přelejeme je čerstvou vařící vodou ochucenou solí a celerovou natí. Brambory asi tak během 6 až 8 minut dovaříme do měkka.
Druhý způsob:
Použijeme pařák s vložkou a vodou. Vodu osolíme přidáme kmín a nakrájenopu celerovou a petrželovou nať. Brambory oloupáme a nakrájené je uvaříme doměkka.
ZPĚT do kapitolyHOME