Řepa se špenátem

DADALOVA KUCHAŘKA - sbírka receptů pro všední den i svátek z celého světa

SLOVNÍK - A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | X | Y | V | Z
LEXIKON - A | B | C | D | E | F | G | H | CH | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | X | Y | Z |

ÚVODNÍ STÁNKA / ZELENINA a OVOCE / Řepa se špenátem
 

Řepa se špenátem

Suroviny:

  • 3 střední řepy
  • 300 g čerstvého špenátu
  • 200 g sýru feta
  • tymián
  • 3 lžice olivového oleje
  • 1 lžíce octa
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy:

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty vyskládáme do pekáče, posolíme, opepříme, zalijeme 2 lžicemi oleje a navrch přidáme pár snítek tymiánu. Dáme péct na 40 minut do trouby. Vyjmeme a navrch vyskládáme vrstvu čerstvého špenátu a nakonec vrstvu rozdrobeného sýru feta. Zalejeme lžící oleje a lžící octa a dáme ještě na 15 minut péct. Pak servírujeme.

Poznámka:

Zdroj receptu + video: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-herbar/7081-recepty/2099-repa-se-spenatem/
Tento recept jsme vyzkoušeli a použili jako salát k pečené krkovičce s vařenými bramborami a bylo z toho opravdu skvělé luxusní jídlo.

* * *
About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2003 Company Name