Pórek zapečený s těstovinami a párky
(Recept z kalendáře na září 2008)

Pórek zapečený s těstovinami a párkem-foto zdrojSuroviny pro 4 osoby:
  • 300 g těstovin, uvařené téměř "al dente"
  • 500 g pórku, bílé části
  • olej
  • 2 vejce
  • 250 ml sladké smetany
  • sůl a mletý pepř podle chuti
  • 1 lžička grilovacího kořeni nebo jiného dle obliby a chuti

    Postup přípravy:
  • Těstoviny uvaříme ve vroucí vodě "al dente".
  • Současně vložíme do již vařící vody v jiném hrnci bílé části pórku a uvaříme je do poloměkka.
  • Pórek pak vyjmeme a necháme vychladnout a následně pokrájíme na asi 1-2 cm válečky.
  • Do vymaštěného pekáče klademe střídavě vždy vrstvu těstovin, vařeného pórku a proložených nykrájenými párky.
  • Ve smetaně rozšleháme vajíčka, pepř, sůl, vybranou směs koření a posekanou zelenou část pórků nebo petrželovou nať.
  • Vaječnou směsi zalijeme pekáč s těstovinami.
  • Zapečeme v předehřáté troubě při 180-200°C.
  • Podáváme s nakrájenou čerstvou, případně ochucenou (ocet, sůl, pepř aj.) zeleninou.
  • Poznámka DDK: - pokud vynecháme párky nebo je nahradíme sójovými uzeninami získáme vegetariánské chutné jídlo.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]