Brokolice s v bešamelové omáčce s mandlemi

Brokolice zapečená v bešameluSuroviny:
  • 800 g brokolice
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce mandlových lupínků
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 80 g tvrdého sýra nastrouhání
  • 1 žloutek
  • špetka muškátového květu
  • sůl

    Postup přípravy:
  • Brokolici rozdělíme na růžičky, omyjeme ve vodě a vaříme nejlépe v páře asi 10 minut.
  • Mezitím připravíme bešamelovou omáčku tak, že z másla a mouky připravíme světlou jíšku.
  • Jíšku naředíme mlékem a za stálého míchání povaříme do viskoznější omáčky .
  • Takto připravenou omáčku odstavíme z ohně a do zchladlého pak vmícháme žloutek a nastrouhaný sýr (poznámka: připravíme omáčku příbuznou omáčce veluté)
  • Ochutíme solí a muškátovým květem.
  • V páře změklou brokolici rozložíme do zapékací misky vymazané máslem a přelijeme připravenou omáčkou.
  • Posypeme mandlovými lupínky a zapečeme v troubě (180°C) dorůžova.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]