Gurmánské bílé zelí
(Časopis "Zahrádkář", říjen 2005)

Suroviny pro 4 osoby:
  • 1/2 hlávky bílého zelí, na proužky
  • 1 velký červený paprikový lusk, na proužky
  • 3 větší barevná jablka, na čtvrtky
  • 300 ml bílého vína
  • bílý pepř
  • olej
  • sůl
  • troška cukru podle chuti

    Postup přípravy:
  • Zelí a papriku nakrájíme na proužky a podusíme na oleji spolu s kořením.
  • Po chvíli postupně přilijeme bílé víno a dusíme do poloměkka, případně dochutíme cukrem a solí.
  • Přidáme neloupaná a na čtvrtky rozkrájená jablka a dusíme doměkka.
  • Podáváme jako přílohu k masu nebo jako nádivklu do kuřete či kachny - těm dodá výjimečnou chuť.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]