Zeleninové krokety
(Časopis "Flóra na zahradě" čís. 10, říjen 2006)

Suroviny:
  • 200 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g kedlubnu neboli brukve
  • 100 g kořene petržele
  • masový vývar (může být z kostky)
  • sůl, podle chuti
  • mletý černý pepř
  • 1 vejce
  • 1-2 lžíce strouhanky
  • 100-200 g strouhaného tvrdého sýru
  • sezamová semínka
  • olej na smažení
  • pažitka, nasekaná
  • 1 ks rohlíku, předem namočeného a vymačkaného

    Postup přípravy:
  • Mrkev, petržel, kedluben a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  • Nakrájenou zeleninu osolíme a osmažíme na oleji.
  • Podlijeme menším množstvím masového vývaru, přikryjeme pokličkou a necháme dusit doměkka.
  • Během dušení podle potřeby podléváme vývarem.
  • Pak zeleninu nahrubo rozmačkáme vidličkou a necháme vychladnout.
  • Do rozmačkané zeleninové hmoty přidáme předem namočený a vymačkaný rohlík, nakrájenou pažitku, žloutek, strouhanku, sezamová semínka, strouhaný tvrdý sýr.
  • Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.
  • Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  • Z hmoty formujeme menší krokety (podlouhlé malé karbanátky-šišky), které smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
  • Podáváme s vařenou zeleninou

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]