Zelí z čerstvých kedluben
(Časopis "Receptář prima nápadů", č. 20., září 2006)

Suroviny pro 4 osoby:
  • 10 mladých kedluben neboli brukví
  • 1 lžíce másla
  • 2 kostky cukru
  • 2 lžíce octa
  • 5 lžíc kyselé smetany
  • mouka na zahuštění
  • kmín
  • sůl

    Postup přípravy:
  • Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo a vložíme do kastrolu. Přidáme sůl, kmín, cukr, máslo, podlijeme malým množstvím vody a přimícháme trochu octa. Dusíme jen krátce doměkka.
  • Na závěr přidáme mouku rozkvedlanou ve smetaně a povaříme do zhoustnutí.

    Zelí z tuřínu - můžeme připravit téměř stejně. Nejprve tuřím pokrájíme na nudličky a spaříme vařící vodou.
  • Pak postupujeme jako při výše popsané přípravě zelí z kedluben.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]