Okurky plněné salátem z červené řepy
(Recepty časopisu Rytmus života, 2007)

Suroviny:
  • 250 g sterilované červené řepy
  • 1 jablko
  • sůl
  • 100 g zakysané smetany nebo jogurtu
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 rovné salátové okurky
    Na zdobení:
  • 2 lžíce výhonků řeřichy (případně koriandru nebo petrželky)

    Postup přípravy:
  • Červenou řepu necháme důkladně okapat, nakrájíme na kostičky (pokud ještě nejsou) a dáme do misky.
  • Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a dužinu nakrájíme na drobné kostičky.
  • Jablko, křen a smetanu (či jogurt) přidáme k řepě a vše zlehka promícháme.
  • Podle chuti osolíme
  • Okurky oloupeme a nakrájíme na špalíčky dlouhé 4-5 cm.
  • Každý špalíček pečlivě kulatým vypichovačem do poloviny vydlabeme (vytvoříme tím malé misky), lehce osolíme, pokapeme olivovým olejem a naplníme připraveným salátem.
  • Naplněné okurky rozdělíme na talíře, ozdobíme na nudličky nakrájenou okurkou a červenou řepou. Posypeme řeřichou (případně koriandrem nebo petrželkou a pod.).
  • Podáváme jako přílohu s bílým pečivem

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]