Dušená zelenina s nivou a česnekovou omáčkou
(Recept od Kamilky Kroupové, Brno, 2001)

Suroviny:
  • 1 balíček libovolné mražené zeleninové směsi, nebo vlastní směs zeleniny (mrkev, celer, hrášek, květák nebo brokolice, cibulka aj.)
  • 100 g sýru niva
  • máslo
  • sůl a pepř
    Na omáčku:
  • 1-2 kelimky jogurtu
  • 2-3 lžíce kečupu (podle chuti)
  • 3-4 stroužky česneku
  • libovolné bylinky
  • sůl podle chuti

    Postup přípravy:
  • Osolenou zeleninu uvaříme do měkka; nejlépe v páře.
  • Pak ji přemístíme na talíře, posypeme nivou a vložíme na talíř do mikrovlnné trouby, jen aby se sýr rozpustil.
  • Po vyjmutí zalijeme česnekovo-jogurtovou omáčkou.
  • Podáváme posypané nakrájeným čerstvým pórkem.
    Příprava omáčky:
  • Omáčku připravíme smícháním uvedených ingrediencí.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]