Turecké krémové zelí
(Z časopisu Chatař a Chalupář, číslo 8,str. 36, 1999, turecká kuchyně)

Suroviny:
  • 200 g bílého zelí, nastrouhané
  • 200 g mrkve, nastrouhané
  • 2 kostky masoxu
  • 250 ml vody
  • petrželová nať na posypání
    Na jíšku:
  • 50 g másla
  • 250 ml mléka
  • 15 g hladké mouky

    Postup přípravy:
  • Hrubě nastrouhané zelí a mrkev uvaříme ve vodě s masoxem doměkka.
  • Rozmixujeme, osolíme a zahustíme světlou jíškou připravenou z mouky másla a mléka.
  • Doplníme objem na 1,3 litry, krátce povaříme, přidáme mletý muškátový květ, drobně sekanou petrželkou a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]