Rajčata plněná krůtím masem - Turkey-Stuffed Tomato Shells
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, strana 32, Great Britain)

Suroviny:
  • 450 g nakrájeného uvařeného krůtího nebo kuřecího masa
  • 210 g konzervovaného krému žampiónové polévky
  • 75 g nasekaného celeru
  • 60 g konservovaných nakrájených žampionů, scezených
  • 2 lžíce nasekaného nového koření
  • 1 lžíce nastříhané petržele
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu, drceného
  • 4 velká rajčata
  • 25 g nastrouhaného čedaru
    219 cal na porci

    Postup přípravy:
  • Ve větší misce dobře promícháme krůtí maso, žampiónovou polévku, celer, žampiony, nové koření, petrželku a tymián.
  • Z rajčat vybereme dužinu a vydlabaná rajčata osušíme na ubrousku.
  • Odkrojenou část a dužinu si uchováme pro jiné použití.
  • Rajčatové košíčky vevnitř osolíme a narovnáme do zapékací misky.
  • Lžící naplníme dutiny rajčat masovou směsí a pečeme zakryté při 180 °C asi 20-25 minut.
  • Každou porci pak posypeme čedarem, nebo švýcarským sýrem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]