Rajčata plněná fazolkami
("Prima varečka" TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 4 velká rajčata
  • 200 g fazolek
  • petržel
  • 2 žloutky
  • 100 g strouhaného sýra
  • pepř
  • sýr
  • 50 g másla
  • 1 svazek kerblíku

    Postup přípravy:
  • Fazolky očistíme, rozpůlíme a vaříme 15 minut.
  • Pak je, až na 2 lžíce (dáme stranou), rozmixujeme spolu se sekanou petrželkou, žloutky, strouhaným sýrem, solí a pepřem.
  • Rajčata nahoře seřízneme (získáme víčko) a buď rovně nebo si můžeme pohrát a vyříznout hvězdičku cik-cak řezem.
  • Dužinu vybereme a použijeme jinde a vydlabaná rajčata jako mištičky plníme fazolkovým pyré, navrch rozložíme (zastrčíme) odložené fazolové lusky a poklademe vločkami másla.
  • Pak přikryjeme odříznutými vršky rajčat a zapékáme asi 15 minut při 200°C.
  • Pokrm ozdobíme snítky kerblíku

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]