Papriky plněné tvarohem - Paprike punjene sirom
(D. Karpatský: "Jugoslávská kuchyně", Srbsko, str. 49, Avicena 1988, balkánská kuchyně)

Suroviny:
  • 10 paprik
  • 750 g tučného tvarohu
  • 3 vejce
  • svazeček petrželové natě
  • 80 g kajmaku1 nebo másla
  • olej
  • sůl

    Postup přípravy:
    Papriky rozřízneme podél napůl a zbavíme semen a připravíme nádivku.
    Připrava nádivky:
  • Tvaroh rozmícháme s vejci, solí, sekanou petrželkou a směsí naplníme půlky paprik.
  • Plech vymažeme důkladně olejem, papriky naskládáme jednu vedle druhé, nahoru na každou můžeme položit kousek kajmaku nebo másla.
  • Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 25 minut.
  • Podáváme ještě teplé.

    Poznámka DDK:
    Srbský kajmak
    - se připravuje postupným sbíráním škraloupů ze svařeného plnotučného mléka. Po osolení je skladován v dřevěné nádobě delší dobu. Postupně zraje: mladý kajmak - se po několika dnech podobá máslu, zralý kajmak - se po delší době a je-li více osolený podobá spíše sýru.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]