Zapečené květákové hřebeny
(Radim Witosz, recept z kalendáře, 2002)

Suroviny:
  • 1 celý květák
  • plátky šunky nebo sýra
  • 1 lžička karí koření
  • 2-4 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 2 lžíce strouhaného sýru
  • 1 lžíce sezamového semínka
  • anglická slanina

    Postup přípravy:
  • Celý květák 10 minut povaříme a necháme odkapat.
  • Mezitím zapékací misku vymažeme máslem.
  • Květák kolmo rozřízneme na řezy asi 3 cm široké a kolmo uložíme do mísy.
  • Mezi řezy vložíme plátky salámu a nahoře posypeme lžičkou karí.
  • V šálku ušleháme smetanu nebo jogurt, 2 vejce, sůl, špetku karí a přidáme sýr.
  • Přelijeme květák a posypeme sezamovým semínkem.
  • Poklademe vločkami másla (1 lžíce) nebo anglickou slaninou a zapečeme do červena.
  • Podáváme s brambory a doplníme zeleninovým salátem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]