Kapusta smažená s dušenými houbami
("Prima vařečka", TV Prima, 2000)

Suroviny:
  • 600 g kapusty
  • 30 g másla
  • 50 g cibule
  • 60 g sádla
  • 200 g hub
  • 1 houska

  • 2 vejce
  • 500 ml mléka
  • strouhanka
  • zelená petrželka
  • sůl, pepř
  • olej na smažení
  • Postup přípravy:
  • Rozpůlenou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
  • Z kapustových listů vyřízneme střední silnou část listu.
  • Houby podusíme na cibulce, promícháme s houskou máčenou v mléce, přilijeme mléko, osolíme a okořeníme.
  • Přidáme vejce a řádně promícháme; můžeme směs zahustit strouhankou.
  • Připravenou hmotou potíráme kapustové listy, které dobře pomačkáme a zformujeme do válečku.
  • Obalené smotky v trojobalu smažíme na oleji.
  • Jako omáčku k tomu připravíme směs hořčice a smetany s čerstvou saturejkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]