Červená řepa s okurčičkami
("Svět kuchyně", číslo 30, str. 6, 2002)
Červená řepa s kvašenými okurčičkami - je chutný a velmi zdravý pokrm. Je zvlášť vhodný k masům, karbanátkům, sekané apod. nejlépe podávanými s vařenými bramborami. Jedna porce obsahuje 289 kcal, obsah tuku je velmi nízký, je zdrojem vitamínů B, C, fosforu, vápníku a horčíku aj. důležitých látek.
Červená řepa s okurčičkami-foto zdrojSuroviny pro 4 porce
  • 800 g červené řepy, oloupaná, na nudličky
  • 1 cibule, nadrobno
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 šálek bujónu
  • 3 hřebíčky
  • 1/2 lžičky bramborové moučky
  • 1 lžíce vinného octa
  • 3 kvašené okurky, na nudličky
  • špetka cukru
  • sůl, pepř

    Postup přípravy:
  • Červenou řepu vydrhneme, oloupeme a bulvy nakrájíme na plátky, pak na tenké nudličky.
  • Cibuli osmahneme na oleji, přidáme řepu a za stálého míchání dusíme si 10 minut.
  • Řepu a cibuli zalijeme bujónem, přidáme hřebíčky, ochutíme cukrem, solí, pepře a dusíme dalších 25-30 minut.
  • Bramborovou moučku rozmícháme v trošce vody octem a zeleninový základ zahustíme.
  • Na mírném ohni dusíme ještě 3 minuty.
  • Nakonec vložíme nudličky kvašených okurek.
  • Podáváme k masu, rybě, karbanátkům s vařenými brambory.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]