Jamieho marinované papriky
(Jamie Oliver: "Šéfkuchař bez čepice se vrací", str. 45, Spektrum Grafik, 2003)
Marinované papriky - jsou vhodné jako doplněk samoobslužného bufetu, ale můžeme je podávat i jako přílohu ke grilované rybě nebo použít jako součást salátu.
Suroviny pro 6 porcí:
  • 4 velké čerstvé papriky (2 červené, 2 žluté)
  • 1 velký stroužek česneku, na tenké plátky
  • 1-2 rozemleté sušené feferonky
  • 1 lžíce koriandrových semínek, nahrubo drcených
  • 5 lžic olivového panenského oleje (extra virgin)
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • sůl a čerstvě umletý pepř
  • 1 plná hrst čerstvé bazalky

    Postup přípravy:
    Papriky oloupeme. Usnadníme si to jejich opálením slupky dočerna přímo na otevřeném ohni (např. plamene plynového hořáku) nebo položíme na grilu. Když již pěkně ze všech stran zčernají, dáme je na pět minut spařit do mísy zakryté pokličkou. Pak je oloupeme a zbavíme jader, V žádné případě je neomýváme, protože by ztratily část své fantastické nasládlé chuti, které jsme docílili jejich opečením. Každou papriku nakrájíme na osm proužků a vložíme je do mísy. Potom přidáme česnek, mleté feferonky, drcený koriandr, olivový olej. Směs zakapeme vinným octem, řádně osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Pak vše necháme hodinku stát. Těsně před podáváním dochutíme a posypeme sekanou čerstvou bazalkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]