Kuřecí játra s hruškami nebo jablky
(Recept od Jolany Muchové z Prahy v časopise "Pošli recept", str. 27, červen 2008)
Suroviny:600 g kuřecích jater2 hrušky (nebo jablka)1 cibule na tenké poružky1 lžíce moukyolej na smaženípepř a sůl podle chuti
Příloha: vařené či opečené brambory nebo případně bramborová kaše na talíři ozdobené barevnou syrovou zeleninou.
Postup přípravy:Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na proužky.V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibulku.Hrušky (případně jablka) opláchneme oloupáme a nakrájíme na tenké proužky.K usmažené cibuli přidáme játra, ovoce (viz poznámka níže) a vše prudce opečeme.Na závěr osolíme a opepříme dle chuti.Podáváme s brambory připravenými na různé způsoby.Na talíři pokrm ještě ozdobíme např. zeleným listem salátu a různou barevnou zeleninou.
Poznámky: Ovoce zejména hrušky můžeme předem předvařit v citrónové vodě nebo je zvlášť orestovat na másle a pak teprve přidat k již restovaným játrům na pánev.Můžeme zkusit přidat k játrům na másle také orestovaný celer a kolečka cibule.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME