Husí drůbky po arménsku
(Anonym: Albert - magazin pro zákazníky, č. 1, 2000, arménská kuchyně)

Husí drůbky po arménskySuroviny:
  • 400 g husích/kachních drůbků, tj. křídla, nohy, hlava s krkem, srdce, žaludek, játra),
  • 100 g kořenové zeleniny: mrkev, celer, petržel
  • 1 cibule
  • 40 g sádla
  • 40 g hladké mouky
  • 50 g sušených rozinek a švestek, necháme předem ve vývaru nabobtnat
  • koření: mletý zázvor, muškátový oříšek, hřebiček
  • sůl
    Příloha: dušená pohanka, rýže nebo pečivo

    Postup přípravy:
  • Drůbky pečlivě očistíme; chloupky opálíme, žaludek stáhneme, nohy spaříme a sloupneme atd.
  • Droby vložíme do hrnce se studenou vodou spolu s kořenovou zeleninou, solí a kořením, postavíme na plamen a vaříme.
  • Mezitím připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku.
  • Když jsou drůbky uvařené přecedíme na jíšku jejich vývar, směs dobře prošleháme a provaříme na omáčku.
  • V části čistého vývaru necháme nabobtnat předem švestky a rozinky.
  • Maso z drůbků obereme a i vnitřnostmi je nakrájíme na větší kousky a vložíme je i s nabobtnalými rozinkami a švestkami do omáčky.
  • Podáváme s dušenou pohankou, případně rýží nebo jen s pečivem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]