Husí drůbky po arménsku
(Anonym: Albert - magazin pro zákazníky, č. 1, 2000, arménská kuchyně)
Suroviny:400 g husích/kachních drůbků, tj. křídla, nohy, hlava s krkem, srdce, žaludek, játra), 100 g kořenové zeleniny: mrkev, celer, petržel1 cibule40 g sádla40 g hladké mouky50 g sušených rozinek a švestek, necháme předem ve vývaru nabobtnatkoření: mletý zázvor, muškátový oříšek, hřebičeksůl
Příloha: dušená pohanka, rýže nebo pečivo
Postup přípravy:Drůbky pečlivě očistíme; chloupky opálíme, žaludek stáhneme, nohy spaříme a sloupneme atd. Droby vložíme do hrnce se studenou vodou spolu s kořenovou zeleninou, solí a kořením, postavíme na plamen a vaříme. Mezitím připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku. Když jsou drůbky uvařené přecedíme na jíšku jejich vývar, směs dobře prošleháme a provaříme na omáčku.V části čistého vývaru necháme nabobtnat předem švestky a rozinky.Maso z drůbků obereme a i vnitřnostmi je nakrájíme na větší kousky a vložíme je i s nabobtnalými rozinkami a švestkami do omáčky.Podáváme s dušenou pohankou, případně rýží nebo jen s pečivem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME