Drůbeží játra v chilli omáčce
("Prima vařečka", TV Prima, srpen 2000)

Suroviny:
  • 500 g drůbežích jater
  • 1 středně velká červená cibule
  • 1 pórek
  • 1 sáček zrn sterilované (zmrazené) kukuřice
  • 1 červené fazole v chilli omáčce
  • 1 nakládaná kapie
  • 100 ml šlehačky
  • 1 lžíce worcesteru (nebo sójové omáčky)
  • 2 lžíce chilli kečupu
  • 1 lžička škrobové moučky
  • olivový olej nebo rostlinný olej

  • Příloha: brambory, chléb

    Postup přípravy:
  • Játra nakrájíme na drobné kousky a rychle opečeme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme worchester a dusíme do poloměkka. Potom dodáme kukuřici, fazole s omáčkou, kapie nakrájené na proužky. Zalijeme chilli omáčkou připravenou smícháním šlehačky, kečupu, škrobové moučky a jedné lžičky chilli. Jemně promícháme a posypeme pórkem.
    nahoru

    Zpět na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]