Drůbeží játra s granátovým jablkem
(Prima vařečka", TV Prima, červen 2001, 4 porce)

Suroviny:
  • 500 g drůbežích jater
  • 3 stroužky česneku
  • 1 feferonka
  • 1 bobkový list
  • svazek zelené petrželky
  • 200 ml olivového oleje
  • 1 granátové jablko

  • Příloha: rýže

    Postup přípravy:
  • Do misky dáme olej, utřený česnek, pokrájenou a semínek zbavenou feferonku, nasekanou petrželku, bobkový list a játra.
  • Necháme marinovat asi tři hodiny.
  • Potom játra i s marinádou vložíme do zapékací misky a dáme péci na 20 minut do vyhřáté trouby.
  • Granátové jablko rozpůlíme, vybereme jadérka (nejlépe když energicky poklepeme na slupku rozpůleného ovoce vařečkou) a vymačkáme i šťávu na játra.
  • Společně dopečeme nakonec ještě dosolíme a podáváme ihned např. s ochucenou rýží.
    nahoru
    Zpět na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]