Drůbeží játra "Monte negro
(Prima vařečka", TV Prima, duben 2001, 4 porce)

Suroviny:
  • 500 g drůbežích jater
  • 200 ml červeného vína
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml oleje
  • snitka rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček jalovce
  • bílý mletý pepř
  • sůl

  • Příloha: rýže, těstoviny např. kolínka

    Postup přípravy:
  • Očištěná játra obalíme slaninou a dáme do pánve na olej.
  • Přidáme posekanou cibuli, česnek a asi 5 minut restujeme.
  • Přidáme červené víno, koření, porce zakryjeme plátky slaniny a necháme ještě asi 5 minut zapéci v rozehřáté troubě
    nahoru

    Zpět na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]