Švestkový šašlik s drůbežími játry
(Recept z časopisu "Naše krásná zahrada", str.54, září 1996)

Suroviny
  • 22 ks švestek, vypeckovaných a rozpůlených
  • 5 cibulí střední velikosti, na silnější kolečka
  • 20 ks žampiónů 4-5 cm v průměru, na poloviny
  • 300 g drůbežích jater, nakrájených (lze je nahradit vepřovými naloženými alespoň 1 hodinu v mléce)
  • 5 plátků anglické slaniny, na čtverečky

  • Příloha: chléb, pečivo

    Postup přípravy:
  • Na talíř připravíme všechny suroviny: švestky, osolenou a opepřenou cibuli, osolené žampióny, játra nakrájená na kousky asi 4 cm silné, anglickou slaninu nakrájenou na čtverečky 4 x 4 cm.
  • Na grilovací jehlu nebo špejli navlékáme suroviny v pořadí: anglická slanina, žampión, kolečko cibule, půlka švestky, kousek jater.
  • Hotový šašlik grilujeme nebo zapečeme ve skleněné míse vytřené olejem.

    nahoru
    Zpět na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]