Restované vepřové maso s játry se zeleninou
("Prima vařečka" TV Prima, duben 2001)
Suroviny:300 g vepřové kýty100 g vepřových jatermletá paprikafeferonka1 červená paprika1 lžička rajčatového protlaku1 menší sterilovaná okurka1 lžíce krájených sterilovaných žampionůsójová omáčkakmínsůl a mletý pepř1 větší cibule 2 lžíce ztuženého tuku
Příloha: chléb, brambory
Postup přípravy:Kýtu a játra nakrájíme na nudličky.Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme maso a játra.Krátce osmahneme, zasypeme mletou paprikou, přidáme rajčatový protlak, nadrobno nakrájenou feferonku, červenou papriku, okurky a žampiony.Ochutíme sójovou omáčkou, kmínem, mletým pepřem a nakonec osolíme podle chuti.Vše společně osmahneme a ihned podáváme.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME