Vepřový "brgul" s koprem a smetanou
("Prima varečka" TV Prima, únor 2001)
Suroviny:300 g vepřové plece, na větší kostky60 g sádla100 g cibule, nakrájená nadrobnosůl, kmín, mletá sladká paprika50 g hladké mouky2 lžíce kopruvývar - polovina polévkové kosti ve rozpuštěná ve voděkelímek kyselé smetany nebo jeden jogurt500 g brambor, oloupané a na kostičky
Přílohy: chléb
Postup přípravy:Na sádle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme papriku, na větší kousky nakrájené maso, kmín, sůl, vše orestujeme a podlijeme.Pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a necháme provařit. Přidáme brambory a povaříme je spolu s masem a koprem do měkka.Přidáme vývar z kostky a pokrm přiměřeně zředíme.
nahoru
ZPĚT do kapitoly HOME