Vajíčkové ragú
(Světlana Lavičková "Recepty českého rozhlasu 2 v Praze, česká kuchyně, březen 2011) Vajíčkové ragú- je na přípravu velmi nenáročné a navíc je i finančně dostupné a snadné. Zvládne ho podle zkušeností autorky každý - i kuchař začátečník. Je vhodné pro vegetariány.
Suroviny pro 4 osoby:200 g sterilovaných žampiónů175 g sterilovaného chřestu6 vajec natvrdo
Na omáčku:20 g másla25 g mouky375 ml nálevu ze žampiónů a chřestu1 žloutek3 lžíce bílého vínasůlcitrónová šťáva z půlky citrónu1 lžíce jemně nakrájené petrželky1 lžička kaparůkostičky osmažené housky.
Postup přípravy:Žampióny a chřest vyjměme z plechovky a necháme okapat na sítuNálev uschováme k dalšímu použití, případně jej vodou doplňíme na předepsané množství.Vejce oloupáme a nakrájíme na kolečka, žampióny na plátky.Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou postupně ředíme připraveným nálevem.Omáčku přitom mícháme metlou, aby byla hladká a pak ji 10 minut mírně ještě povaříme.Přidáme žampiony, vejce, chřest a mírně prohřejeme.Žloutek našleháme s bílým vínem a vlijeme do ragú, které jste předtím již odstavili z ohně.Dochutíme solí a citrónovou šťávou, posypeme petrželkou. Nakonec přidáme kapary, na kostičky nakrájenou osmaženou housku a podíváme.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)