Vejce v cibulové omáčce
(Z receptáře Veroniky Čermákové, bábinky kyjovské, Kyjov)
Suroviny:8 vajec, uvařených natvrdo3 středně velké cibule, na proužky100 g másla200 ml smetany1 lžíce polohrubé mouky1-2 polévkové kostky (masox)sůl
Postup přípravy:Nakrájenou cibuli vložíme na rozehřáté máslo a mírně ponecháme až se všechno máslo vsákne. Cibuli poprášíme moukou a zasmahneme. Po částech přidáváme smetanu a omáčku za stálého míchání zahříváme, ale už nevaříme. Podle požadovaného množství omáčky a hustoty vmícháme vývar z kostky a podle chuti dosolíme. Vejce uvařené natvrdo oloupeme a nakrájíme na plátky, které vložíme do talířů. Zalijeme omáčkou a můžeme pokrm doplnit vařenými brambory.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME