Vejce v cibulové omáčce
(Z receptáře Veroniky Čermákové, bábinky kyjovské, Kyjov)

Suroviny:
  • 8 vajec, uvařených natvrdo
  • 3 středně velké cibule, na proužky
  • 100 g másla
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 1-2 polévkové kostky (masox)
  • sůl

    Postup přípravy:
  • Nakrájenou cibuli vložíme na rozehřáté máslo a mírně ponecháme až se všechno máslo vsákne.
  • Cibuli poprášíme moukou a zasmahneme.
  • Po částech přidáváme smetanu a omáčku za stálého míchání zahříváme, ale už nevaříme.
  • Podle požadovaného množství omáčky a hustoty vmícháme vývar z kostky a podle chuti dosolíme.
  • Vejce uvařené natvrdo oloupeme a nakrájíme na plátky, které vložíme do talířů.
  • Zalijeme omáčkou a můžeme pokrm doplnit vařenými brambory.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]