Půlnoční pánev aneb snídaně šampiónů
(Z pořadu Jamie Oliviera:"Šefkuchař bez čepice", pořad BBC2 na TV Spektrum, červen 2001)

Suroviny:
  • párečky
  • žampiony
  • rajčata na půlky
  • slanina
  • vejce
  • sendvičový chléb na plátky
    (Poznámka: množství jednotlivých surovin přizpůsobíme počtu svých půlnočních hostů.)


  • Postup přípravy:
  • Na pánev rozehřátou na střední teplotu dáme celé párečky, osmahneme do hněda, pak přidáme houby (žampiony), pánev natřeseme a houby pěkně osmahneme.
  • Přidáme rajčata pokrájené na půlky a položíme je rozříznutou plochou na horké dno pánve.
  • Všechno se nám již hezky smaží; je to ta nejsnadnější smaženice, vše se vlastně děje postupně: napřed dáme párky, neboť trvají nejdéle, potom houby, pak rajčata a nakonec anglickou slaninu.
  • Nejlépe když máme pěknou slaninu, stačí docela obyčejná slanina ze supermarketu, je suchá a nemá v sobě žádnou tu hnusnou vodu, takže se tolik nescvrkne.
  • Chceme, aby slanina byla pěkně křupavá.
  • Zatím co na to čekáme, zapneme si gril (opékač) k opečení toastů.
  • Nakrájíme silnější plátky sendvičového chleba, osmahneme je na grilu dozlatova.
  • Rajčata jsou již pěkně dohněda a teď přijde to nejdůležitější - natřást pánví, aby vše bylo stejnoměrně na ní rozprostřeno.
  • Do pánve rozbijeme vejce a trochu jí nakláníme ze strany na stranu, aby se bílek roztekl všude a pěkně nám součásti omeletky spojil.
  • Po usmažení dáme omeletu na velký talíř a ono to kupodivu drží pěkně pohromadě.
  • Pak ji ještě posypeme trochou mleté papriky.
  • V případě když je omeleta zespoda již hotova a nahoře je ještě tekutý bílek, tak ji dáme ještě na 30 vteřin pod gril, aby se vejce nahoře dodělala.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]