Omeleta s květákovou náplní
(Recept z propagačního časopisu supermarketu Albert: "Rady zákazníkům" č. 1/2000, strana 10)
Suroviny:8 vajec250 ml smetany50 g sýra typu ementál1 menší květák4 lžíce obilných klíčků6 lžic olejepepřpetrželová naťsůl
Postup přípravy:
Příprava náplně:Květák uvaříme do měkka ve slané vodě a posekáme nadrobno.Osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme květák a ochutíme pepřem.
Příprava těsta a omelety:V míse šleháme smetanu se žloutky, přisypeme klíčky se strouhaným sýrem a vmícháme pevný sníh z bílků.Připravené těsto lijeme na pánev s horkým tukem, částečně necháme na nepříliš rozehřáté pánvi srazit.Pak potřeme náplní, přehneme v polovině a zvolna dopečeme v troubě.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME