Vejce podle Magdaleny Rettigové
("My rádi jíme", seriál TV Nova, 1999)

Suroviny:
  • 8 vajec
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 500 ml smetany
  • sůl
  • 2 žloutky
  • petrželka
  • žampiony nebo strouhaný sýr


  • Postup přípravy:
  • Natvrdo uvařená vejce usekáme na nudličky, tři žloutky si však uschováme.
    Připravíme omáčku bešamel
  • Rozmícháním másla, mouky a smetany se dvěma syrovými žloutky.
  • Vejce smícháme s omáčkou a vše přemístíme do zapékací misky.
  • Nahoru téměř naplněné misky naklademe podušené žampiony nebo tvrdý strouhaný sýr.
  • Na závěr vše posypeme drobenkou z odložených žloutků a nasekanou petrželkou.
  • Vložíme do trouby a po upečení podáváme s chlebem nebo bramborem.
  • Výborně chutná také posypané křenem.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]