Vepřová klobáska s dušenými třešněmi
(Recept z časopisu "Delikatesy", str. 63 březen 2008)

Suroviny:
  • 900 g třešní, vypeckované
  • 800 g syrových vepřových klobásek
  • 250 ml červeného vína
  • 1 menší cibule, nadrobno
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce celozrnné hořčice
  • cukr podle potřeby
  • 1 lžičky drceného pepře
  • špetka mletého zázvoru a hřebíčku
  • špetka soli
  • olej na zapečení klobásek
    Příloha: dušená čočka

    Postup přípravy:
  • Třešně zbavíme stopek, opláchneme studenou vodou, vypeckujeme a necháme prozatím v míse.
  • V kastrolu rozpálíme olej a za stálého míchání na něm zesklovatíme cibuli. Přilijeme červené víno, přidáme med, promícháme a svaříme na třetinu původního objemu.
  • Pak přidáme třešně, horčici, pepř, zázvor, hřebíček a sůl. Směs osladíme podle zralosti třešní, dobře promícháme a dále dusíme pod pokličkou, dokud směs nezhoustne
  • Mezitím klobásky stočíme do kruhu či luku, spíchneme je špejlí a opečeme z obou stran na oleji.
  • Přeložíme je na plech a vložíme ještě asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 130°C.
  • Dušené třešně rozdělíme na talíře, přidáme k nim opečené klobásky a podáváme je s teplou dušenou čočkou.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]