Vánoční vinné klobásky
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000)

Suroviny:
  • 500 g vepřového plecka
  • 500 g hovězího zadního
  • 300 g tučného vepřového ořezu
  • 200 g slaniny
  • 2 veky
  • 300 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 200 ml bílého suchého vína
  • sůl, pepř, hřebíček, nové koření
  • skopová střívka
  • olej

  • Příloha: brambory, chléb s hořčicí

    Postup přípravy:
  • Kostky masa prosolíme a promícháme a necháme asi 1 hodinu odležet.
  • Žemle namočíme do části mléka.
  • Maso a slaninu najemno umeleme spolu s vymačkanou žemlí.
  • Pak promícháme s kořením rozpuštěným ve víně, přidáme zbytek mléka, vína a smetanu.
  • Vytvoříme hladkou hmotu (nejlépe v mixeru), kterou naplníme střívko stočíme a zajistíme skrze smotek propíchnutím špejlí.
  • Pokud nemáme plničku a střívka, tak můžeme vytvořit válečky, které obalíme ve strouhance a osmažíme.
  • Podáváme s chlebem nebo bramborami.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]