Letní klobásky dle Nero Wolfe
(
Rex Stout a redakce Viking Press "Kuchařka Nero Wolfe", české vydání Paseka Litomyšl, 1996)

Suroviny:
  • 900 g libového vepřového
  • 900 g zadního hovězího
  • 450 g vepřového sádla
  • 60 ml koňaku
  • 3 lžičky soli
  • 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku
  • 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 lžička čerstvě sekaného tymiánu (nebo 1/2 lžičky sušené bylinky)
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 strouhaná cibule
  • střívka na klobásky (vepřová střívka)

  • Příloha: chléb, hořčice, křen

    Postup přípravy:
  • Oba druhy masa jemně umeleme, dáme do velké mísy a přidáme přísady.
  • Vše důkladně propracujeme.
  • Jakmile se koření dokonale spojí s masem, naplníme střívka a po 8 cm je vždy převážeme.
  • Teď máme klobásky připravené k vaření a také tak s radostí učiníme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]