Letní klobásky dle Nero Wolfe
(Rex Stout a redakce Viking Press "Kuchařka Nero Wolfe", české vydání Paseka Litomyšl, 1996)
Suroviny:900 g libového vepřového 900 g zadního hovězího 450 g vepřového sádla 60 ml koňaku 3 lžičky soli 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku 1 lžička čerstvě sekaného tymiánu (nebo 1/2 lžičky sušené bylinky)čerstvě mletý černý pepř1 strouhaná cibulestřívka na klobásky (vepřová střívka)
Příloha: chléb, hořčice, křen
Postup přípravy:Oba druhy masa jemně umeleme, dáme do velké mísy a přidáme přísady. Vše důkladně propracujeme. Jakmile se koření dokonale spojí s masem, naplníme střívka a po 8 cm je vždy převážeme. Teď máme klobásky připravené k vaření a také tak s radostí učiníme.
ZPĚT do kapitolyHOME