Lotrinské těstoviny se sýrem
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001, francouzská kuchyně )

Suroviny:
  • 300 g mletého masa
  • 1 cibuli
  • 200 ml červeného vína
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 300 g těstovin
  • 200 ml kysané smetany
  • 80 g tvrdého sýra
  • mletou papriku
  • špetku tymiánu
  • pepř a sůl
  • rostlinný tuk

  • Příloha: zeleninový salát

    Postup přípravy:
  • Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku přidáme mleté maso a krátce osmahneme.
  • Zalijeme červeným vínem osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu, vmícháme rajčatový protlak a podusíme.
  • Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku v osolené vodě, scedíme, osušíme a smícháme s mletým masem.
  • Směsí naplníme zapékací misku vymazanou tukem, zalijeme kyselou smetanou a posypeme strouhaným sýrem.
  • V předehřáté troubě pečeme asi 20 minut a podáváme se zeleninovým salátem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]