Těstovinový nákyp se špenátem
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000)

Suroviny:
  • 1 balíček mraženého špenátu
  • 150 g kolínek
  • sůl
  • 80 g strouhaného sýra např. goudy
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • máslo
  • 50 g sýra goudy v plátcích na ozdobu

    Postup přípravy:
  • Ve slané vodě uvaříme kolínka (10 - 12 minut), prudce je ochladíme a necháme okapat a smícháme s nastrouhaným sýrem.
  • Rozšleháme vejce v mléce a vmícháme do špenátu rozpuštěném na másle.
  • Přidáme česnek, opepříme, ještě dáme muškátový oříšek a osolíme.
  • Do zapékací misky navršíme střídavě kolínka a špenát se sýrem.
  • Pečeme v troubě při 180 °C po dobu 25 - 40 minut na vodní lázni.
  • Vyjmeme z trouby a povrch ozdobíme křížem-krážem položenou mříží z nakrájených plátku sýra.
  • Dáme ještě krátce zapéci.
    V jiné variantě:
    - můžeme použít špagety, přidat ještě žampiony a další věci co nám zůstaly v lednici od minula (maso, uzeniny, bylinky aj.) a upečeme hmotu ve formě na bábovku. Musí být dobře vymazaná a vysypaná a pak ji snadno vyklopíme na mísu a posypeme sýrem a vypadá atraktivně.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]