Těstoviny pappardelle s houbami a estragonem
("Prima vařečka" TV Prima, březen 2001)
Papardelle - jsou toskánskou verzí širokých těstovin fettucine neboli tagliatelle z čerstvého nudlového těsta, obyčejně více než 1 cm široké. Mohou mít hladký okraj, ale často jsou vroubkované - krájené vroubkovaným rádýlkem.
Suroviny:
  • 300 g žampionů
  • 5 stroužků česneku
  • 50 ml suchého vermutu
  • 500 g těstovin pappardelle nebo jiné širší těstoviny
  • 4 lžičky sekaného čerstvého estragonu
  • smetana
  • citrónová šťáva
  • olivový olej
  • sůl a pepř

    Postup přípravy:
  • Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájené houby s česnekem.
  • Přidáme vermut, smetanu, estragon a krátce podusíme.
  • Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
  • Uvaříme těstoviny scedíme a ihned promícháme s houbovou omáčkou.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]