Těstovinné mušličky s uzeným sýrem tofu
("Prima vařečka" TV Prima, březen 2001)

Suroviny:
  • 500 g těstovinových mušliček (tortellini)
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 8 nakrájených jarních cibulek
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíci nadrobno nasekaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce medu
  • 250 g uzeného sýra tofu, nakrájený na kostky
  • špetku tymiánu
  • pepř a sůl
  • rostlinný tuk
  • ocet
  • petrželka, nasekaná

    Postup přípravy:
  • Ve vodě s jednou lžičkou citrónové šťávy uvaříme těstovinové tortellini nebo mušle "al dente".
  • Na oleji osmažíme jarní cibulku, zázvor a česnek.
  • Přidáme zbytek citrónové šťávy, rajčatový protlak, ocet, med a kostky tofu a asi 5 minut podusíme.
  • Uvařené mušličky scedíme, ihned promícháme s omáčkou.
  • Podáváme se zelenou sekanou petrželkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]