Nočky z telecího masa s petrželovou rýží
("Prima vařečka", TV Prima, 19. březen 2001, dietní pokrm)
Suroviny:
250 g telecí plecesůl50 g kořenové zeleniny200 ml mléka1 lžíce hladké mouky70 g másla1 žloutek350 g rýževoda dle potřeby
Přílohy: rýže s petrželovou natí
Postup přípravy:
Maso rozdělíme na dvě poloviny. Jednu část vložíme do mírně osolené vroucí vody společně s očištěnou kořennou zeleninou a povaříme si 20 minut. Poloměkké částečně prochladlé maso semeleme s druhou polovinou syrového masa. Osolíme, přidáme žloutek a za postupného přilévání mléka dobře vymícháme. Z hotové směsi vykrajujeme malé nočky (asi 4 ks na porci) a vaříme je v páře 20 minut. Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z masa, rozmícháme a dobře provaříme. Potom přecedíme. Jemně nakrájenou kořennou zeleninu vařenou s masem vložíme do omáčky. Propranou rýži uvaříme obvyklým způsobem, ještě horkou zjemníme máslem a přidáme opranou jemně nasekanou petrželovou nať.
ZPĚT do kapitoly
HOME