Dušené telecí maso - Veal Stew
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 26)

Suroviny:
  • 350 g telecího masa
  • olej
  • 1 malá cibule, na klínky
  • 450 g konzervovaných rajčat
  • 165 ml konzervované rajčatové šťávy
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu, drceného
  • 3 střední mrkve nakrájené na 1 cm kousky
  • 1 středně velká vodnice (tuřín), bez semen a nahrubo nasekaná
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 lžíce vody

  • Přílohy: brambory, chléb
    (221 cal na porci)

    Postup přípravy:
    Z masa odřežeme pečlivě všechen tuk z okrajů masa. Maso nakrájíme na 2 cm kostky a na pánvi opečeme na středním ohni s cibulí dohněda. Tuk pak z pánve odlijeme. Na pánev k masu přidáme scezená rajčata, rajčatovou šťávu a tymián. Uvedeme do varu a na mírném ohni dusíme pod pokličkou 25 minut. Zamícháme mrkev a tuřín a vaříme dalších 25 až 30 minut až je zelenina chrupavá. V malé misce rozmícháme mouku se studenou vodou a guláš zahustíme až se u dna se tvoří bubliny. Potom ještě 2 minuty povaříme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]