Dušené telecí maso - Veal Stew
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 26)
Suroviny:
350 g telecího masaolej1 malá cibule, na klínky450 g konzervovaných rajčat165 ml konzervované rajčatové šťávy1/2 lžičky sušeného tymiánu, drceného3 střední mrkve nakrájené na 1 cm kousky1 středně velká vodnice (tuřín), bez semen a nahrubo nasekaná1 lžíce kukuřičné mouky1 lžíce vody
Přílohy: brambory, chléb
(221 cal na porci)
Postup přípravy:
Z masa odřežeme pečlivě všechen tuk z okrajů masa. Maso nakrájíme na 2 cm kostky a na pánvi opečeme na středním ohni s cibulí dohněda. Tuk pak z pánve odlijeme. Na pánev k masu přidáme scezená rajčata, rajčatovou šťávu a tymián. Uvedeme do varu a na mírném ohni dusíme pod pokličkou 25 minut. Zamícháme mrkev a tuřín a vaříme dalších 25 až 30 minut až je zelenina chrupavá. V malé misce rozmícháme mouku se studenou vodou a guláš zahustíme až se u dna se tvoří bubliny. Potom ještě 2 minuty povaříme.
ZPĚT do kapitoly
HOME