Chlebové zákusky s mozzarelou
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 oblíbených receptů z celého světa", str. 115, Nakladatelství Columbus Praha, 2000)

Suroviny:
  • 8 krajíců chleba, mírně okoralých bez kůrek
  • 100 g pokrájeného sýra mozzarela
  • 50 g nasekaných oliv
  • 8 pokrájených ančoviček
  • 16 čerstvých listů bazalky
  • 4 vejce
  • 150 ml mléka
  • olej na smažení
  • sůl a pepř


  • Postup přípravy:
  • Z krajíčků chleba ukrojíme trojúhelníčky (vytvoříme celkem 16 trojúhelníků).
  • Na osm z nich položíme plátek mozzarely, olivy, ančovičky a na ně položíme dva lístky bazalky a podle chuti opepříme a osolíme.
  • Zbývajících osm krajíčku přiklopíme a přitlačíme na tyto plátky.
  • Vajíčka smícháme s mlékem a do této směsi namáčíme tyto sendviče, necháme je 5 minut odležet, aby nasákly směsí.
  • Pak je smažíme na oleji (180 - 190 °C), každý po dobu asi 2 minut dozlatova; jednou je obrátíme.
  • Osmažené trojúhelníčky s náplní položíme na ubrousky, aby se zbavily přebytečného oleje a podáváme je ještě horké.

    Poznámka:DDK
    Velmi chutné. Doporučuji použít již poněkud starší, dost okoralý toastový chleb, nebo housku. Neměli bychom to také přehnat s množstvím mléka, aby nebyla střídka příliš rozmáčená. Krajíčky je lépe mít spíše tenčí, místo ančoviček můžeme krajíčky natečkovat sardelovou pastou z tuby nebo použít sardinky.


    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]