Speciality z rostlinného masa ROBI
Tatarský biftek - Tlačenka ROBI

Tatarský biftek ROBI
(i-Stránka doktorka.cz, od pana Fatmana z Českých Budějovic, 4 porce)
Suroviny:
  • 500 g mletého masa nebo sekané ROBI (1 balíček)
  • olivový olej
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • koření: kmín, mletá paprika, chilli, sójová omáčka, hořčice, kečup v množství dle vlastní chuti.

  • Příloha: topinky
    Postup přípravy:
  • Rozmrazíme jeden balíček ROBI masa mletého (1/2 kg) a pak vložíme do mixéru s trochou studené vody a trochou olivového oleje částečně rozmixujeme.
  • Při mixování přidáváme cibuli, pár stroužků česneku - česneku nemusíme dávat příliš, budeme biftek podávat na česnekovaných topinkách.
  • Měli bychom udržet spíše tužší kašovitou strukturu a nikoliv získat omáčku!
  • Ochutíme solí, pepřem, kmínem, mletou červenou paprikou, chilli a zakápneme sójovou omáčkou.
  • Přidáme ještě hořčici a kečup a stále chutnáme, abychom vyhověli své chuti.
  • Získanou kaši namažeme na dobře počesnekované topinky.
  • Topinky připravíme z obyčejného chleba osmaženého na oleji, nebo z finského chleba v toastovači pro ty, kteří nechtějí topinky mastné.
  • Zapíjíme gambrinusem, nebo červeným vavřincem.

    ROBI tlačenka
    (K. Koudelka, Zdeněk Labský: "Malá kuchařka z ROBI"- podklad)
    Suroviny:
  • 500 g ROBI nudličky (balíček)
    Na marinování:
  • vinný ocet
  • cukr
  • vegeta, sójová omáčka nebo worcester
    Na náplň:
  • 1 ks papriky (kapie), na obdélníčky
  • 150 g zeleného hrášku
  • 1 pórek, na plátky
    Na zalití do formy:
  • 2 středně velké mrkve, na kostičky
  • 1 balíček želatiny nebo 6 plátků na celkem 1/2 litru kapaliny
  • masox nebo polévková kostka
  • sůl, pepř
    (asi 470 kJ/100 g)

    Postup přípravy:
  • Nudličky ROBI macerujeme asi 1 hodinu ve sladkokyselém nálevu(voda, ocet, cukr = 150 ml) ochuceném vegetou, nebo sójovou omáčkou nebo worcesterem a solí.
  • Přidáme nakrájenou papriku, hrášek, pórek a mrkev. Zalijeme želatinou rozpuštěnou ve 350 ml vývaru z kostky dochuceném česnekem, pepřem vegetou nebo glutasolem.
  • Promícháme a naplníme do forem a necháme v chldničce ztuhnout.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]