Speciality z rostlinného masa ROBI
Tatarský biftek - Tlačenka ROBI
Tatarský biftek ROBI
(i-Stránka doktorka.cz, od pana Fatmana z Českých Budějovic, 4 porce)
Suroviny:500 g mletého masa nebo sekané ROBI (1 balíček)olivový olej1 velká cibule2 stroužky česnekusůl a pepřkoření: kmín, mletá paprika, chilli, sójová omáčka, hořčice, kečup v množství dle vlastní chuti.
Příloha: topinky
Postup přípravy:Rozmrazíme jeden balíček ROBI masa mletého (1/2 kg) a pak vložíme do mixéru s trochou studené vody a trochou olivového oleje částečně rozmixujeme. Při mixování přidáváme cibuli, pár stroužků česneku - česneku nemusíme dávat příliš, budeme biftek podávat na česnekovaných topinkách. Měli bychom udržet spíše tužší kašovitou strukturu a nikoliv získat omáčku! Ochutíme solí, pepřem, kmínem, mletou červenou paprikou, chilli a zakápneme sójovou omáčkou. Přidáme ještě hořčici a kečup a stále chutnáme, abychom vyhověli své chuti. Získanou kaši namažeme na dobře počesnekované topinky. Topinky připravíme z obyčejného chleba osmaženého na oleji, nebo z finského chleba v toastovači pro ty, kteří nechtějí topinky mastné. Zapíjíme gambrinusem, nebo červeným vavřincem.
ROBI tlačenka
(K. Koudelka, Zdeněk Labský: "Malá kuchařka z ROBI"- podklad)
Suroviny:500 g ROBI nudličky (balíček)
Na marinování:vinný ocetcukr vegeta, sójová omáčka nebo worcester
Na náplň:1 ks papriky (kapie), na obdélníčky
150 g zeleného hrášku1 pórek, na plátky
Na zalití do formy:2 středně velké mrkve, na kostičky1 balíček želatiny nebo 6 plátků na celkem 1/2 litru kapalinymasox nebo polévková kostkasůl, pepř
(asi 470 kJ/100 g)
Postup přípravy:Nudličky ROBI macerujeme asi 1 hodinu ve sladkokyselém nálevu(voda, ocet, cukr = 150 ml) ochuceném vegetou, nebo sójovou omáčkou nebo worcesterem a solí.Přidáme nakrájenou papriku, hrášek, pórek a mrkev. Zalijeme želatinou rozpuštěnou ve 350 ml vývaru z kostky dochuceném česnekem, pepřem vegetou nebo glutasolem. Promícháme a naplníme do forem a necháme v chldničce ztuhnout.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME