Sójové biftejky smažené v kukuřičných lupíncích
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000)
Suroviny:2 plátky sójových biftejkůkečupsůltymiánzeleninapepřkukuřičné lupínkyolej na smažení
Příloha: brambory v různých úpravách
Postup přípravy:Výrobek Sójové "biftejky" ve tvaru obdélníkových placek namočíme předem do vývaru nebo vody s přídavkem sójové a worcestrové omáčky i na několik dní (tj. 2 - 3 dny). Z nabobtnalých sójových mas nakrájíme z každého 5 plátků, které ještě naložíme do směsi kečupu, soli, pepře, tymiánu, oleje, chilli atd., dle naší chuti. Naložené a upravené sojové maso obalíme v kukuřičných lupíncích a usmažíme na oleji.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME