Sójové karbanátky s fazolovým salátem
("Prima vařečka", TV Prima, srpen 2001, 4 porce)
Suroviny:1 sáček drcené sóji1 cibule1 vejce2 stroužky česneku4 lžíce strouhanky1 menší kapustapepř, sůlmajoránkaolej na smažení
Příloha: fazolový salát (1 sáček bílých fazolí, 1 cibule, 2 karotky, 6 sterilizovaných okurek, 1 majonéza, sůl, pepř, citrón)
Postup přípravy:Sojovou drť vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Kapustu spaříme a rozemeleme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř, česnek a majoránku a přidáme k sojovému masu. Vytvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a upečeme na oleji.Podáváme s fazolovým salátem, který připravíme z fazolí uvařených doměkka, které po vychladnutí osolíme a opepříme . Ještě přidáme jemně nakrájenou cibuli, mrkev, okurky, majonézu a zakapeme citrónovou šťávou nebo octem. Vše promícháme a podáváme.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME