Špagetová omeleta se zeleninovou nádivkou
(Fritz Faist:"Chutná vegetariánská kuchyně" str. 80-81, Neografie Martin, 1991, německá vegetariánská kuchyně)

Špagetové nudle se zeleninovou náplní - foto zdrojSuroviny:
  • 150 g špaget s celozrnné mouky
  • 5 vajec
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 50 g parnmazánu nebo sýru Gran Moravia
  • olej na pečení
    Na nádivku:
  • 2 lžíce másla nebo oleje
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika, na proužky
  • 1 cukina, na plátky
  • 150 g cukrového hrášku
  • 3 zralá rajčata
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • 1-2 lžíce škrobové moučky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce ovocného (nebo sladkého ) vína
  • 1 lžíce medu
  • svazek pažitky
    Postup přípravy:
  • Špagety uvaříme "al dente" v osolené vodě, trochu překrájíme a dáme do mísy.
  • Do druhé misky rozklepneme vejce, rozkvedláme, okořeníme solí a pepřem, muškátem, přidáme parmazán nebo sýr Gran Moravio a smícháme se špagetami.
  • V pánvi rozehřejeme trochu oleje a vlijeme asi 1/4 připravené špagetové směsi. a z obou stran opečeme dozlatova, vyjmeme a vložíme do tepla.
  • Ze zbytku špagetové směsi upečeme další tři omelety
    Na nádivku
  • Na pánvi rozehřejeme máslo nebo rostlinný olej a přidáme jemně nakrájenou cibuli a podusíme ji dosklovita.
  • Pak vsypeme na nudličky nakrájené papriky, plátky z cukiny, cukrový hrášek a krátce ještě podusíme.
  • Přidáme na kostky nakrájená oloupaná rajčata, zeleninový vývar a vše vaříme při střední teplotě 5 minut.
  • Nakonec zahustíme škrobovou moučkou rozšlehanou v trošce studené vody, ochutíme sójovou omáčkou, ovocným octem, medem solí a pepřem.
  • Zeleninovou směs rozdělíme na špagetové omelety, které přehneme, posypeme sekanou pažitkou a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]