Skořepina plněná šunkou a sýrem
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 32)

Suroviny:
  • 1 skořepina z těsta podle základního receptu
    Na náplň:
  • 225 g nízkotučného sýra
  • 220 ml nízkotučného mléka
  • 3 vajíčka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • nastrouhaný muškátový oříšek
  • 110 g nakrájené šunky
  • 110 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 2 lžíce tence nakrájené jarní cibulky


  • Postup přípravy:
    Upečeme skořepinu (koláčovou misku) z těsta podle základního receptu 230°C asi za 15 minut do světlehněda. Pak odstraníme folii a snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme. Mezitím v mixéru šetrně promícháme sýr, mléko, vajíčka, mouku a muškátový oříšek. Pak ručně vmícháme šunku, sýr a cibuli a naplníme skořepinu. Náplň dopečeme při 170 °C po dobu 45 až 50 minut; zkusíme špejlí zda je již hotovo. Po vytažení z trouby ponecháme ještě v klidu asi 10 minut a podáváme.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]