Skořepina s pálivou kuřecí náplní
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 32)

Suroviny:
  • 1 skořepina z těsta podle základního receptu
    Na náplň:
  • 3 velce lehce rozmíchaná
  • 275 ml polotučného mléka
  • 110 g nastrouhaného tvrdého sýra (eidam, gouda)
  • 110 g nakrájeného uvařeného drůbežího masa
  • 110 g konzervovaných zelených chilli papriček, scezených a propláchnutých
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře
  • trochu ostré pepřové omáčky
  • 1 střední rajče na ozdobu, nakrájené
  • jarní petrželka na ozdobu (není nutná)


  • Postup přípravy:
    Připravíme si těstovou skořepinu podle základního receptu. Skořepinu (pastry) upečeme v koláčové formě zakryté alobalem při 230°C za dobu 15 minut. Pečeme jen do světle hnědé barvy. Pak odstraníme fólii a snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme. Mezitím ve větší misce smícháme vejce, mléko, sýr, drůbeží maso, chilli papričky, sůl, pepř, ostrou pepřovou omáčku. Tuto směs vložíme do předpečené skořepiny. Naplněnou skořepinu dopečeme při 170 °C po dobu 35 až 40 minut, nebo do doby, kdy zjistíme, že je hotovo (zasunutím špejle do hmoty v blízkosti středu koláče). Hotový koláč vyjmeme z trouby pokryjeme kousky rajského jablíčka a necháme stát 10 minut. Povrch můžeme posypat česnekem, nebo petrželkou.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]