Livancový hrneček se svíčkovou
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 105, 4 porce)

Suroviny:
  • 4 americké lívance viz základní předpis
  • olej
    Náplň:
  • 350 g kvalitního zadního hovězího (svíčková aj.)
  • 1 lžíce oleje
  • 75 g plátku nakrájených žampionů
  • 50 g jemně nasekané cibulky
  • 110 ml hovězího vývaru
  • 110 g kyselé smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • nastříhaná petrželka na ozdobu


  • Postup přípravy:
    Čtyři misky na pečení vymažeme olejem. Každý lívanec položíme hnědou stranou na povrch malé misky pro pečení. Lívanec stlačíme dovnitř misky a na obvodu uděláme tři nebo čtyři ozdobné záhyby. Pečeme při 190°C asi 20 minut až je lívaneček křehký. Potom ho vyjmeme z trouby a necháme zchládnout a připravíme náplň.
    Připrava náplně
    Z masa odstraníme tuk a pak ho částečně zmrazíme, aby se nám dalo lépe nařezat na velmi tenké plátky. Předehřejeme pánev wok s olejem a orestujeme žampiony s cibulkou (asi tak 2-3 minuty). Směs přemístíme dovnitř šálku na upečenou omeletu. Na oleji v pánvi osmahneme během 3 - 4 minut maso. Maso odhrneme stranou a do uvolněného středu pánve nalijeme vývar s moukou a odvaříme na hustější omáčku; od dna se začnou vyvíjet bubliny. Pak kapalinu provaříme ještě asi 1 minutu a přidáme zeleninu. Zakryjeme poklicí a asi 1 minutu prohřejeme. Touto směsí naplníme dutinu livanců upečených v miskách. Ozdobíme petrželkou a podáváme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]