Pancakes s krůtím masem
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 105,pro 5 porcí)

Suroviny:
  • 8 amerických lívanců (pancakes) podle základního předpisu
    Náplň:
  • 1 malé jablko, oloupané nasekané
  • 110 g nasekaného celeru
  • 1 lžíce nasekané cibule
  • 2 lžíce nastřihané petrželky
  • 2 lžíce vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky koření na drůbež
  • 1/8 lžičky pepře
  • 275 ml sebraného mléka
  • 4 lžičky kukuřičné mouky
  • 275 g nakrájeného masa z krůty nebo kuřete
  • brusinková omáčka nebo marmeláda


  • Postup přípravy:
    V malé misce smícháme jablka, celer, cibule, petržel, vodu sůl, drůbeží koření a pepř. Vaříme bez pokličky 5-6 minut, nebo až je zelenina chrupavá; scedíme ji. Smícháme mléko a mouku, dáme na pánev a odpaříme na omáčku. Jakmile se u dna se začnou tvořit bubliny, tak ještě dvě minuty kapalinu provaříme. Dáme si stranou 110 ml omáčky. Zamícháme drůbeží maso do zbývající omáčky a směs prohřejeme a tuto směs naneseme lžící doprostřed lívanců a zavineme je. Vložíme na pekáček do trouby a ještě 15 až 20 minut zapečeme při 180 °C. Při podávání na povrch livanců plácneme brusinkovou marmeládu, nebo omáčku.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]