Lívance s masovou náplní
("Prima vařečka", TV Prima)

Suroviny:
  • 1 litr mléka
  • 4 vejce
  • 40 g droždí
  • hladká mouka
    Na náplň:
  • 400 g vařeného uzeného masa
  • 1 cibule
  • česnek
  • smetana
  • 4 lžíce krenexu
  • olej na pečení
  • sůl


  • Postup přípravy:
    Ve vlažném mléce rozšleháme droždí, zasypeme moukou se solí a nakonec přidáme vejce. Necháme nakynout a pak v rozpáleném livanečníku opečeme na oleji z obou stran. Do středu každého lívance vpravíme lžičku náplně z mletého uzeného masa s cibulí a česnekem, ochucené smetanou s krenexem. Podáváme s dušeným špenátem a ozdobíme plátky mladé cibulky.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]